Logo sympan
ΒΙΒΛΙΑ : 0 | 0.00€
Αρχική Συγγραφείς Οι εκδόσεις Λυχνάρι Συχνές ερωτήσεις Επικοινωνία

Συγγραφείς

Α. Ε. ΒΑΝ ΒΟΓΚΤ
φωτογραφία συγγραφέα

ΑΛΑΝ ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο Alan Bradley γεννήθηκε στο Τορόντο και μεγάλωσε στο Κόμπουργκ του Οντάριο. Ήταν διευθυντής του Τμήματος μηχανικών τηλεόρασης στο κέντρο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Σασκατσούαν για είκοσι πέντε χρόνια, ώσπου το 1994 αποφάσισε να πάρει πρόωρη σύνταξη για να αφιερωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει παιδικά βιβλία που έχουν τιμηθεί με βραβεία, διηγήματα που έχουν μεταδοθεί στο ραδιόφωνο και δημοσιογραφικά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα εθνικής κυκλοφορίας. Ήταν επίσης ένας εκ των δύο συγγραφέων του πετυχημένου αλλά και αμφιλεγόμενου βιβλίου Ms. Holmes of Baker Street, καθώς και της συγκινητικής προσωπικής ιστορίας The Shoebox Bible που ακολούθησε. Ο Bradley κέρδισε το βραβείο Dagger πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα της Εταιρίας Συγγραφέων Βιβλίων Μυστηρίου –καθώς και πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις– για το μυθιστόρημα Η Φλάβια και τα μυστήρια ταλέντα της, του πρώτου βιβλίου μιας καινούριας σειράς με ηρωίδα την πανέξυπνη, νεαρή Βρετανίδα και ερασιτέχνισσα ντετέκτιβ Φλάβια ντε Λους.

ΑΜΠΡΑΑΜ ΜΕΡΡΙΤ
φωτογραφία συγγραφέα

ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
φωτογραφία συγγραφέα

ΑΡΘΟΥΡ ΚΟΝΑΝ ΝΤΟΫΛ
φωτογραφία συγγραφέα

«Ονομάζομαι Σέρλοκ Χολμς και δουλειά μου είναι να γνωρίζω αυτό που οι άλλοι αγνοούν», αυτά τα λόγια του πασίγνωστου ντετέκτιβ με το μικρό σκουφάκι, την πίπα και το μεγεθυντικό φακό, παραμένει κυρίαρχος στον κλάδο του, έναν αιώνα μετά την εμφάνισή του. Ο Ντόυλ, γιατρός στο επάγγελμα, χρησιμοποιεί επιστημονική μεθοδολογία και τεχνογνωσία για να αιχμαλωτίσει κυριολεκτικά τον αναγνώστη του και να τον μετατρέψει σε ένα είδος σκεπτόμενου λαγωνικού.

ΒΕΡΑ ΚΑΣΠΑΡΙ
φωτογραφία συγγραφέα

ΔΙΑΦΟΡΟΙ
φωτογραφία συγγραφέα

Ε. Ε. ΝΤΟΚ ΣΜΙΘ
φωτογραφία συγγραφέα

ΕΝΤΓΚΑΡ ΟΥΑΛΛΑΣ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο Ουάλλας με τους ατίθασους ήρωες των μυθιστορημάτων του εγκαινιάζει μια νέα κατεύθυνση για την αστυνομική λογοτεχνία. Εκδικητές, στο περιθώριο του νόμου, δε διστάζουν να βάψουν με αίμα τα χέρια τους, αποδίδοντας δικαιοσύνη. Μπροστά στον έρωτα όμως και οι πιο αμείλικτοι δολοφόνοι λυγίζουν. Εξαιρετικά δημοφιλής ο Έντγκαρ Ουάλλας κατάφερε να στήσει ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής μυθιστορημάτων και σεναρίων. Εκατόν εβδομήντα δύο μυθιστορήματα και δεκαεπτά θεατρικά, πολλά από τα οποία γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες.

ΕΝΤΓΚΑΡ Ρ. ΜΠΑΡΟΟΥΣ
φωτογραφία συγγραφέα

ΕΝΤΜΟΝΤ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΙΑΝ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
φωτογραφία συγγραφέα

ΙΣΑΑΚ ΑΣΙΜΩΦ
φωτογραφία συγγραφέα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΖΑΚΙΔΟΥ
φωτογραφία συγγραφέα

Η Κυριακή Καζακίδου γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στην Πάντειο και στη συνέχεια έζησε για δέκα χρόνια στη Γερμανία. Έκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, όπου το 1993 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ. Επιστημονικά πεδία της οι ανισότητες, η περιφερειακή ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, η διεθνής αγροτική οικονομία και η έρευνα. Εργάστηκε για είκοσι επτά χρόνια στον Οργανισμό Ελέγχου Ενισχύσεων Ελαιολάδου (ΟΕΕΕ), συγχρηματοδοτούμενος Οργανισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Γεωργίας και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Το βιβλίο, Στη ροή του ποταμού Έβρου, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην προπολεμική Αθήνα σε ένα σοκάκι της Καλλιθέας, γειτονιάς με πολλούς μικρασιάτες πρόσφυγες, παιδί προσφύγων και ο ίδιος. Οι αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας φέρουν το φορτίο μιας ταραγμένης περιόδου (Κατοχή, Εμφύλιος). Η ενηλικίωση ακολουθεί στο κουρείο του πατέρα του, στην οδό Ιπποκράτους, μαζί και η μαθητεία στο επάγγελμα που τον ακολούθησε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΛΕΣΛΥ ΤΣΑΡΤΕΡΙΣ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο «Άγιος» ονομάζεται Σάιμον Τέμπλαρ και τα κατορθώματά του αρχίζουν από τη δεκαετία του ’30 για να εξελιχθούν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές. Με το χιούμορ και τους αριστοκρατικούς τρόπους του, είναι μια νεώτερη εκδοχή του Αρσέν Λουπέν. Ο δημιουργός του, αληθινός απόγονος της κινέζικης δυναστείας των Τσανγκ εγκαθίσταται στην Αμερική από το 1932.

ΛΙΝ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΛΙΝΤΑ Σ. ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ
φωτογραφία συγγραφέα

Η Lynda S. Robinson απέκτησε διδακτορικό ανθρωπολογίας, με ειδείκευση στην αρχαιολογία, απ' το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Εργάστηκε στο αντικείμενό της στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έπειτα από παρότρυνση του συζύγου της άρχισε να γράφει το «Φόνος στο ναό του Άνουβη», που είναι το πρώτο από μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων μυστηρίου με φόντο την αρχαία Αίγυπτο. Η πρώτη αυτή απόπειρα στέφθηκε μ' επιτυχία. Έτσι συνεχίζει τη σειρά με ήρωα τον άρχοντα Μερέν με το «Φόνος στην πύλη του Θεού» και το «Φόνος στο εορταστικό συμπόσιο» (που πρόκειται να κυκλοφορήσουν απ' τις εκδόσεις Λυχνάρι), καθώς και πολλά άλλα. Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν διεθνή επιτυχία, αλλά και την αναγνώριση των Αιγυπτολόγων για την αυθεντική απεικόνιση της ζωής στην αρχαία Αίγυπτο. Έχει γράψει άλλα δώδεκα ιστορικά μυθιστορήματα, που εκτυλίσονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, τα οποία υπογράφει ως Suzanne Robinson. Ζει στο κεντρικό Τέξας.

ΛΟΥΙ ΠΕΡΓΚΩ
φωτογραφία συγγραφέα

ΜΠΡΑΜ ΣΤΟΟΥΚΕΡ
φωτογραφία συγγραφέα

ΜΩΡΙΣ ΛΕΜΠΛΑΝ
φωτογραφία συγγραφέα

Γάλλος συγγραφέας, που όπως πολλοί συνάδελφοί του στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόρος. Ο Λεμπλάν δημιουργεί το 1908 έναν αντιήρωα, τον Αρσέν Λουπέν, που κλέβει απ' τους πλούσιους, βοηθάει τους φτωχούς και καταφέρνει πάντα να γελοιοποιεί την αστυνομία με τις απίθανες δραπετεύσεις του. Μεταμφιέσεις, πλαστοπροσωπίες, εξαφανίσεις, αφάνταστες κλοπές και κάθε είδους κατορθώματα είναι έργο αυτού του συμπαθέστατου ληστή, που δε διστάζει να κινείται στο χώρο της υψηλής κοινωνίας ή ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας, απαρατήρητος.

ΝΑΝΣΥ ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ
φωτογραφία συγγραφέα

H Nancy Fairbanks Herndon γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαιν-Λούις. Σπούδασε φιλολογία και δημοσιογραφία και είναι διδάκτωρ Αγγλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε ως δακτυλογράφος, πωλήτρια, αναγνώστρια σε εκδοτικό οίκο, σε διαφημιστική εταιρία και ως καθηγήτρια Αγγλικών. Το 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα με το ψευδώνυμο Elizabeth Chadwick κι ακολούθησαν άλλα έξι. Στη συνέχεια έγραψε έξι χιουμοριστικά αστυνομικά μυθιστορήματα, χρησιμοποιώντας το επίθετο του συζύγου της, Nancy Herndon. Ακολουθεί η σειρά γαστρονομικών μυστηρίων με συνταγές, με ηρωίδα την Κάρολυν Μπλου.

ΝΤΑΣΙΕΛ ΧΑΜΜΕΤ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο δημιουργός του «hardboiled» και του Σαμ Σπέιντ είναι ο πρώτος αμιγώς Αμερικάνος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Οι ήρωες του μιλούν σλανγκ και είναι σκληροί. Σεναριογράφος για το Χόλυγουντ και αριστερών φρονημάτων ο Χάμμετ υπήρξε ένας απ’ τους στόχους του Μακαρθισμού και το 1951 φυλακίζεται για τις πεποιθήσεις του. «Το γεράκι της Μάλτας» –κατά πολλούς το καλύτερο έργο του– θα εμπνεύσει συχνά τον κινηματογράφο, την αστυνομική λογοτεχνία και τα κόμικς.

ΝΤΕΝΙΣ ΟΣΜΠΟΡΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΟΛΑΦ ΣΤΑΠΛΕΤΟΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΥΕΝΤΙΝ
φωτογραφία συγγραφέα

Μια πρωτοφανής συνεργασία πληθώρας συγγραφέων. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Ρίτσαρντ Γουίλσον Γουέμπ, Μάρθα Μοτ Κέλυ, Μαίρη Λουίζ Άσγουελ και Χιου Κάλλινγκαμ Ουήλλερ

ΠΗΤΕΡ ΤΣΕΝΕΫ
φωτογραφία συγγραφέα

Αφού απέκτησε πτυχίο Νομικής, καταπιάνεται με τη συγγραφή περιπετειών και πολεμικών αφηγήσεων. Δοκιμάζει μια πληθώρα επαγγελμάτων και ανοίγει γραφείο ντετέκτιβ στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ αρθρογραφεί σε πολλές εφημερίδες. Οι περιπέτειες του Λέμμυ Κώσιον και του Σλιμ Κάλαχαν οδηγούν στην επιτυχία. Σκληρή γλώσσα και μαύρο χιούμορ, δίνουν μια νέα κατεύθυνση στην αστυνομική λογοτεχνία.

ΠΙΕΡ ΝΤΑΝΙΝΟΣ
φωτογραφία συγγραφέα

ΡΑΙΗΜΟΝΤ ΤΣΑΝΤΛΕΡ
φωτογραφία συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Αμερική και έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και την Ευρώπη. Το δημιούργημά του ο Φίλιπ Μάρλοου είναι ένας πλήρης χαρακτήρας –τόσο αληθινός που ο Τσάντλερ γράφει το 1951 την βιογραφία του. Και το υπόβαθρο των μυθιστορημάτων του είναι εξίσου αληθινό: η αμερικάνικη κοινωνία με τους μεγαλοκαρχαρίες, διαβρωμένους αστυνομικούς, μαστροπούς και συμμορίες. Ο Μάρλοου ενσαρκώθηκε στη μεγάλη οθόνη από τους Τζωρτζ Σάντερς, Ρόμπερτ Μοντγκόμερυ, Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ, Έλλιοτ Γκουλντ και Ρόμπερτ Μίτσαμ.

ΡΕΧ ΜΕΡΡΙΜΑΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΟΥΩΚΕΡ
φωτογραφία συγγραφέα

Δεξιοτέχνης του σασπένς και του απόλυτου τρόμου, ο Robert Walker, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν, έχει συγγράψει σαράντα δύο μυθιστορήματα και έχει διδάξει αγγλική γλώσσα και δημιουργική γραφή για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια. Μεγαλωμένος στην Πόλη των Ανέμων, το Σικάγο, και γεννημένος στη σκιά ενός πεδίου μάχης του Αμερικανικού Εμφυλίου, του Σίλο, κοντά στην Κόρινθο του Μισσισσίππι, ο Robert έχει να τιμήσει δύο λογοτεχνικές παραδόσεις -αυτή του Σικάγο, κι αυτή του Νότου- γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για τη συγγραφή του Μια Πόλη για τον Ράνσομ, καθώς και των επόμενων βιβλίων της σειράς, πάνω στα οποία δουλεύει τώρα.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΕΝΛΑΪΝ
φωτογραφία συγγραφέα

Σ.Λ. ΓΚΡΕΪΣ
φωτογραφία συγγραφέα

C. L. Grace είναι ένα από τα ψευδώνυμα του P. C. Doherty, ο οποίος έχει γράψει πολυάριθμα ιστορικά μυθιστορήματα μυστηρίου. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην έδρα των Μεσαιωνικών Σπουδών, και ζει στο Έσσεξ της Αγγλίας.

ΣΑΪΜΟΝ ΜΠΕΚΕΤ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο Simon Beckett εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για τους Times, την Independent, την Daily Telegraph, τον Observer και πολλές άλλες Αγγλικές εφημερίδες από το 1992. Πέρα απ' τη δραστηριότητά του σαν δημοσιογράφος, έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, αλλά και έχει παίξει κρουστά σε πολλά συγκροτήματα. Το 2002 με την αφορμή ενός άρθρου για την NFA (Εθνική Ιατροδικαστική Ακαδημία) επισκέφθηκε το Τενεσί απ' όπου και εμπνεύστηκε το διεθνές του best seller «Η Χημεία του Θανάτου» που έχει ήδη κυκλοφορήσει σε 21 γλώσσες.

ΣΑΡΛ ΕΣΜΠΡΑΓΙΑ
φωτογραφία συγγραφέα

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, αλλά και γευσιγνώστης, ο Σαρλ Εσμπραγιά καταφέρνει στα πολυάριθμα μυθιστορήματά του να δημιουργήσει ήρωες, όπως η αμίμητη Σκωτσέζα Ιμογένη Μακ Κάθερυ και ο απαράμιλλος μεσόκοπος και πάντα ερωτευμένος Βερονέζος ντετέκτιβ Ρομέο Ταρκινίνι που εξάπτουν το αστυνομικό δαιμόνιο, αλλά και την ανάγκη μας για ξεκαρδιστικό χιούμορ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο Τάσος Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων «Λυχνάρι».

ΤΖΑΙΗΜΣ ΤΣΕΗΖ
φωτογραφία συγγραφέα

ΤΖΑΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΤΖΕΡΟΜ ΤΖΕΡΟΜ
φωτογραφία συγγραφέα

ΤΖΩΝ ΓΟΥΙΝΤΑΜ
φωτογραφία συγγραφέα

ΤΖΩΝ ΝΤΙΚΣΟΝ ΚΑΡ
φωτογραφία συγγραφέα

(1906-1977) Γεννήθηκε στην Αμερική από γονείς Αγγλικής καταγωγής. Σπούδασε νομικά με σκοπό να γίνει δικηγόρος όπως και ο πατέρας του. Όταν έγινε 21 χρονών πήγε στο Παρίσι για ανώτερες σπουδές όπου ο Καρ επιδόθηκε με ζήλο στη μελέτη της παριζιάνικης ζωής, στα ταξίδια και στη συγγραφή. Έγραψε πενήντα βιβλία περίπου, αρκετούς τόμους με διηγήματα και αρκετά ραδιοφωνικά σκετς. Σε πολλά από αυτά χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Κάρτερ Ντίκσον.

ΤΖΩΡΤΖ ΗΝΓΚΛΑΝΤ
φωτογραφία συγγραφέα

ΤΖΩΡΤΖ ΜΙΚΕΣ
φωτογραφία συγγραφέα

ΦΙΛΙΠ Κ. ΝΤΙΚ
φωτογραφία συγγραφέα

Ο σημαντικότερος ίσως Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας του εικοστού αιώνα, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Καλιφόρνια, όπου λαμβάνουν χώρα πληθώρα απ’ τις ιστορίες του. Πήγε κολέγιο στο Μπέρκλεϋ, εργάστηκε για χρόνια σε δισκοπωλείο και έκανε εκπομπές κλασσικής μουσικής για το ραδιόφωνο. Οι χαρακτήρες των μυθιστορημάτων του είναι συνήθως κοινοί θνητοί εγκλωβισμένοι από το περιβάλλον. Ακόμη και τα πιο επικίνδυνα μεταφυσικά ερωτήματα ντύνονται με το πιο ευάλωτο ανθρώπινο πρόσωπο κι ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Στο έργο του επικρατεί ένα κλίμα οικειότητας με τον αναγνώστη, αλλά δε λείπει ο αυτοσαρκασμός και κυρίως ένα κλειστοφοβικό αίσθημα τρόμου για τον επικίνδυνο κόσμο που μας περιβάλλει. Οι ανησυχίες του ήταν οι δικές μας, μόνο που τις εξέφρασε μ’ ένα μοναδικό ιδιαίτερο τρόπο.

ΦΡΙΤΣ ΛΑΪΜΠΕΡ
φωτογραφία συγγραφέα

ΦΥΝ
φωτογραφία συγγραφέα

ΧΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ
φωτογραφία συγγραφέα


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Facebook
Twitter
Google+
2015 © lyhnari.gr